Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Сакварелидзе доручено переробити тести для прокурорів

12 серпня 2015, 13:40
600
1
Автор:
Реклама

Генеральна прокуратура України закінчила службове розслідування відносно можливих порушень вимог бюджетного і іншого законодавства України при імплементації положень нового Закону "Про прокуратуру". Про це повідомив на брифінгу що виконує обов'язки Генерального прокурора Юрій Севрук.

Розслідування проводилося з метою вивчення процедури і порядку підготовки системи тестування для проведення конкурсу на заміщення посад прокурорів місцевих прокуратур, керівників місцевих прокуратур, їх перших заступників і заступників.

Комісією встановлено, що, незважаючи на чітко регламентовані Генеральним прокурором порядок і терміни, визначення конкретних виконавців і робота з підготовки до тестування кандидатів на посаді працівників місцевих прокуратур практично зведена нанівець. Виконавці підготовки тестових завдань відбиралися непрозорий, а на підставі лише "усних домовленостей", їх професійний рівень не відомий. До розробки тестових завдань не притягувався жоден провідний юридичний внз країни. Тестові завдання отримали украй низьку оцінку за результатами їх обробки в Національній академії прокуратури України (висловлені зауваження до 1171 тестового завдання з 5235 наданих (22,4%). Генеральна прокуратура доки не має ніяких договірних відношень з виконавцями тестових завдань і не має авторських прав на них. Крім того, в результаті службового розслідування встановлено, не закінчені роботи по установці модуля онлайн тестування.

За результатами службового розслідування доручено заступникові Генерального прокурора Давиду Сакварелидзе, на якого безпосередньо покладена відповідальність за питання реформування органів прокуратури, в найкоротші терміни вжити невідкладні заходи по усуненню виявлених порушень і привести тестові завдання і порядок проведення тестування з вимогами нормативних актів.

Розроблені тестові завдання мають бути надані Національній академії прокуратури не пізніше за 15 серпня 2015 року. З урахуванням її укладення остаточні тестові завдання мають бути підготовлені до 25 серпня 2015 року.

Джерело: ГПУ

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини