Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Минсоцполитики розповіло про відповідальність за затримку розрахунків при звільненні у разі форс-мажору

12 серпня 2015, 13:02
744
0
Автор:
Реклама

У листі № 2433/1/10-15/06 Минсоцполитики роз'яснило питання відповідальності працедавців за затримку розрахунків при звільненні у разі настання форс-мажору.

Чинним трудовим законодавством не визначена відповідальність працедавців за затримку розрахунків при звільненні у разі настання форс-мажорних обставин.

Міністерство відмітило, що згідно Закону "Про тимчасові заходи на період проведення антитерористичної операції" (далі - Закон) на якийсь час АТО суб'єкти господарюванняякі здійснюють діяльність на території АТО, звільнені від сплати за користування земельними ділянками державної і комунальної власності; забороняється нарахування пені і штрафів на основну суму заборгованості із зобов'язань по кредитних договорах і договорах позики.

Крім того, ст. 10 Закону визначено, що впродовж терміну дії цього Закону єдиним належним і достатнім документом, що підтверджує наступ форс-мажору на території АТО, як підстави для звільнення від відповідальності за невиконання (неналежне виконання) зобов'язань, являється сертифікат Торгово-промислової палати.

В той же час Законом не передбачено підстав для звільнення від відповідальності за невиконання (неналежне виконання) зобов'язань працедавців за затримку розрахунків при звільненні працівників.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини