Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Студентів збираються відраховувати за плагіат

12 серпня 2015, 12:00
798
1
Автор:
Реклама

На брифінгу 11 серпня Міністр освіти і науки Сергій Квит повідомив, що при розробці нового Положення про порядок перекладу, відрахування і відновлення студентів внз (діючий наказ Міносвіти від 15 липня 1996 року № 245) прописати норму про можливість відрахування студентів, в кваліфікаційних роботах яких був виявлений плагіат. Те ж торкатиметься і викладачів. Відповідні норми по боротьбі з плагіатом можуть бути відбиті в положеннях об організації освітнього процесу, які затверджуються вченими радами внз. "Плагіатора потрібно або звільняти з роботи, або виганяти з університету для того, щоб надалі такі люди мали проблеми при прийомі на іншу роботу", - відмітив Міністр.

Як повідомив Сергій Квит, Атестаційна колегія МОН за останній рік, у зв'язку з виявленням в дисертаціях текстових запозичень, позбавила вчених ступенів 3 чоловік, відмінила рішення спеціалізованих вчених порад щодо 6 чоловік і направила на розгляд в СУРИ 11 робіт. Але залишається проблема надання послуг з написання дисертацій і наукових робіт через спеціалізовані сайти.

"Минулого року ми направляли в правоохоронні органи списки сайтів, контактів, які надавали послуги з написання дисертацій і наукових робіт, але там ніхто не захотів цим питанням займатися", - відмітив заступник Міністра освіти і науки Андрій Гевко.

На думку Сергія Квита, контролювати виявлення плагіату повинна науково-викладацьке співтовариство внз. "Академічне суспільство університету повинне само виявити бажання боротися з плагіатом, прийняти відповідне положення або відповідний кодекс і розглянути на вченій раді питання. Воно повинна проконтролювати виставляння програмного забезпечення на веб-сайт свого внз", - підсумував Міністр.

Джерело: Міносвіти

Нагадаємо, внз публікуватимуть на сайті прийняті до захисту дисертації.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини