Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Негласні дії відносно суддів і правоохоронців дозволятимуть судді поза територією органу розслідування

6 серпня 2015, 15:47
711
0
Автор:
Реклама

Президент Петро Порошенко підписав Закон № 613 - VIII "Про внесення змін до статті 247 Карного процесуального кодексу України"який був прийнятий 15 липня.

Ця стаття КПК доповнюється другою частиною, яка дозволяє розглядати клопотання про дозвіл на проведення негласної слідчої (розшукового) дії за межами територіальної юрисдикції органу досудового розслідування, який здійснює досудове розслідування у разі, якщо таке клопотання торкатиметься судді, працівника суду або працівника правоохоронного органу і / або відносно приміщення суду або правоохоронних органів.

Відзначається, що таким чином забезпечується законодавча основа для забезпечення беспристрастного досудового розслідування, гарантованого винесення законних рішень незалежним беспристрастным судом при проведенні негласних слідчих (розшукових) дій відносно таких громадян. Крім того, зміни повинні запобігти просочуванню інформації за винесеним визначенням про проведення досудового розслідування, що сприятиме ефективнішому виконанню завдань карного судочинства, встановлених ст. 2 КПК.

Закон також дозволить виключити дії і потенційно небезпечні для цілей досудового розслідування побутові, особисті, дружні і інші соціальні контакти між слідчими суддями апеляційних судів і суддями, працівниками суду і правоохоронних органів, відносно яких розглядається клопотання про проведення негласних слідчих (розшукових) дій, при яких застосування вказаної норми стає неефективним.

За інформацією прес-служби Президента

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини