Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Опублікований Закон про Національну поліцію

6 серпня 2015, 10:15
2627
1
Автор:
Реклама

Сьогодні, 6 серпня, в газеті "Голос України" опублікований Закон № 580 - VІІІ "Про національну поліцію".

Закон був прийнятий Верховною Радою 2 липня і підписаний Президентом 4 серпня.

Національна поліція України - це центральний орган виконавчої влади, який служить суспільству шляхом забезпечення охорони прав і свобод людини, протидії злочинності, підтримка публічної безпеки і порядку. Діяльність поліції спрямовується і координується Кабінетом Міністрів України через Міністра внутрішніх справ України відповідно до закону.

З дня публікації Закону усі працівники міліції (обличчя рядового і начальницького складу органів внутрішніх справ), а також інші працівники МВС, його територіальних органів, установ вважаються попереджені в установленому порядку про можливе майбутнє звільнення по скороченню штатів.

Працівники міліції, які виявили бажання проходити службу в поліції, за умови відповідності вимогам до поліцейських, певним цим Законом, впродовж 3х місяців з дня публікації Закону можуть бути прийняті на службу в поліцію шляхом видання наказів про призначення з їх згоди або проходження конкурсу на посади, що заміщаються поліцейськими, у будь-якому органі (установі, установі) поліції.

Пропоновані ним посади можуть бути рівнозначними, вище або нижче по посадах, які вони займали під час проходження служби в міліції.

Не прийняті на службу в поліцію міліціонери скорочуються. Перебування працівників міліції на лікарняному або у відпустці не є перешкодою для їх звільнення із служби в органах внутрішніх справ.

Для створення, укомплектовування спеціально підготовленими поліцейськими і забезпечення функціонування на усій території України патрульної поліції тимчасово, до 31 грудня 2016 рокудозволяється функціонування у складі поліції державної автомобільної інспекції і підрозділів громадської безпеки, на які покладаються обов'язки по охороні громадського порядку і забезпеченню безпеки дорожнього руху в окремих регіонах і населених пунктах, де тимчасово відсутня патрульна поліція.

До 31 грудня 2016 року поліції дозволяється використання службових посвідчень, бланків, друку, штампів, логотипів і емблем міліції і МВС.

Закон набуває чинності через 3 місяці з дня, що йде за днем його публікації, але з дня публікації він діє відносно поліцейських підрозділів патрульної поліції в Києві, Одесі і Львові. Ряд пунктів Завершальних і перехідних положень Закону набуває чинності з дня, що йде за днем публікації.

З 1 січня 2017 року набувають чинності норми встановлюючі вимоги до керівником, заступником керівника територіального органу поліції (частина 7 ст. 15) і до керівника і заступника керівника поліції (частина 5 ст. 21).

До 31 грудня 2016 року :

1) керівником і заступниками керівника поліції може бути призначена особа, що відповідає загальним умовам вступу на службу в поліцію, має повну вищу освіту, стаж роботи не менше 10 років, досвід роботи на керівних посадах не менше 5 років;

2) керівником і заступниками керівника територіальних органів поліції може бути призначена особа, що відповідає загальним умовам вступу на службу в поліцію, має повну вищу освіту, стаж роботи не менше 5 років, досвід роботи на керівних посадах не менше року.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини