Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Подписал Закон о ратификации соглашения с ЕС об участии Украины в программе «Горизонт 2020»

5 серпня 2015, 15:05
725
2
Автор:
Реклама

Президент Петро Порошенко підписав Закон №604 - VIII "Про ратифікацію Угоди між Україною і Європейським Союзом про участь України рамковій програмі ЄС по дослідженнях і інноваціях "Горизонт 2020". Закон був прийнятий Верховною Радою 15 липня.

Угода була підписана 20 березня 2015 року в Києві.

Документом ратифікується отримання Україною статусу асоційованого члена програми, завдяки чому українські наукові установи і учені отримають реальні можливості доступу до програми, загальний об'єм фондів якої складає 80 млрд євро.

Реалізація Угоди сприятиме розширенню участі українських науково-дослідних організацій і університетів у сфері європейських наукових досліджень, усебічному розвитку партнерських взаємин між Україною і ЄС.

Глава держави також підписав Закон № 602 - VIII "Про ратифікацію Угоди (у формі обміну нотами) між Україною і Європейським Союзом про відновлення дії Угоди між Україною і Європейською Спільнотою про наукову і технологічну співпрацю". Цей Закон також був ухвалений 15 липня.

Угода була підписана 3 березня 2015 року у Брюсселі з метою забезпечення створення умов для ефективного використання науково-технічного потенціалу і захисту прав інтелектуальної власності.

За інформацією прес-служби Президента

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини