Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Яценюк доручив провести перевірку великих держкомпаній

5 серпня 2015, 14:49
689
0
Автор:
Реклама

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк на засіданні уряду в середу, 5 серпня, заявив, що карне виробництво відносно компанії "Центрэнерго" за ухилення від сплати податків - це перший важливий крок. Далі потрібна відповідна перевірка інших державних компаній, які працюють через центри конвертацій, їх керівників і тих, хто призначав цих керівників.

Як доповів на засіданні уряду перший заступник голови Державної фіскальної служби Сергій Билан, ГФС зареєстроване карне виробництво відносно компанії "Центрэнерго" за ухилення від сплати податків у особливо великих розмірах: "Через чотири податкові ями відмивалися засоби. Нами доведено це, і зараз тривають експертизи, і ми доводимо провину конкретних осіб, причетних до такої схеми".

Яценюк відмітив необхідність визначити "ключові компанії, починаючи з "Укрзализныци" і закінчуючи "Енергоатомом" і іншими державними компаніями, де найбільші обороти": "Схема у них проста і зрозуміла - працюють через центри конвертацій, ухиляються від сплати податків і вимивають державні гроші з державних компаній".

Арсеній Яценюк доручив створити "загальний гурт" по таких державних компаній і разом з Департаментом боротьби з відмиванням прибутків провести перевірку відносно цих державних компаній: "Ми обов'язково знайдемо остаточну фірму, яка безпосередньо займається конвертацією, вимиває гроші, і тоді ми вийдемо як на організаторів, так і на виконавців".

Джерело: Урядовый портал

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини