Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Київрада відшкодує відсотки по кредитах на енергомодернізацію будинків

5 серпня 2015, 11:17
1212
1
Автор:
Реклама

4 серпня Держенергоефективності і Київська міська держадміністрація підписали Меморандум про співпрацю у сфері енергоефективності житлових будинків міста Києва.
Меморандум передбачає, що київська влада розробить міську програму відшкодування процентних ставок за короткостроковими кредитамищо надається населенню на реалізацію енергоефективних заходів на 2015-2018 роки.

"Ми підписали вже 21 такий меморандум, включаючи Київську міську державну адміністрацію, про намір місцевої влади відшкодовувати частину процентної ставки або тіла кредиту", - підкреслив Голова Держенергоефективності Сергій Савчук і додав, що держава відшкодовує 20%, 30% і 40% суми кредиту, тому сьогодні важливо притягнути до цієї програми усіх жителів як індивідуальних будинків, так і багатоквартирних.

За його словами, 80% житлового фонду України має потребу термомодернизации. Адже 25 років цим питанням в Україні не займалися. "На утеплення індивідуальних будинків нам потрібно приблизно 300 млрд. грн., а багатоповерхівок - не менше 400 млрд. грн. Саме багатоповерхівки складають переважну більшість житлового фонду Києва. Звичайно, ні уряд, ні окремо взята община не мають таких засобів, щоб відразу виділити їх на утеплення. Тому ми використовували європейський досвід співфінансування, залучаючи кошти банків і населення", - повідомив голова Агентства.

Крім того, представляючи присутнім державну програму по енергоефективності і розповідаючи про переваги реалізації, Сергій Савчук звернув увагу присутніх на позитивну динаміку попиту програми, який тільки за останній місяць виріс в 2 рази, а сума притягнених коштів склала більше 250 млн. грн.

У свою чергу Київський міський голова Віталій Кличко відмітив: "Енергоефективність - це пріоритет не лише для Києва, але і для усієї держави. Рядовий українець споживає в 5 разів більше енергії, чим середній європеєць. Тому програма енергоефективності дуже важлива - вона не лише дозволяє економити засоби, але і покликана посилити незалежність нашої країни. І ми всіляко підтримуватимемо цю ініціативу".

Він відмітив, що сьогодні жителі і столиці, і усієї України мають бути максимально берегти енергію: з одного боку - економити енергоресурси, з іншої - скоротити витрати на енергоспоживання.

Віталій Кличко підкреслив, що міська влада визначила питання енергоефективності одним з пріоритетних напрямів у своїй роботі. І сьогодні Київська адміністрація почала реалізацію ряду програм, спрямованих на економію енергоносіїв. "Ми робимо усе, щоб за показниками енергоефективності столиця була на першому місці в країні. Ми готові всіляко підтримати заходи по енергозбереженню і знайти гроші для компенсації витрачених киянами засобів, які будуть спрямовані на підвищення енергоефективності їх будинків. Ми коригуватимемо бюджет, щоб стимулювати ОСМД і жителів утепляти будинки і використовувати програми по енергоефективності і енергозбереженню. Ми підтримуватимемо людей, які беруть кредити, щоб впроваджувати енергоефективні технології", - сказав Київський міський голова.

Джерело: Урядовый портал

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини