Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Платники ПДВ заплатять менше податку в серпні

3 серпня 2015, 10:27
1843
0
Автор:
Реклама

ГФС повідомляє, що платникам ПДВ за рахунок переплат надана можливість не поповнювати грошовими коштами електронні рахунки.

За станом на 31 липня 2015 року 46 тис. платників ПДВ скористалися сумами переплат і "овердрафту" при реєстрації податкових накладних і розрахунків коригування на суму 2,1 млрд грн., тобто без поповнення рахунку грошовими коштами.

На початок липня 2015 року за 147 тис. платниками податків враховувалася сума переплат ПДВ до бюджету, які були не погашені, у розмірі 2,5 млрд грн. На суму таких переплат платникам податків збільшена реєстраційна сума по формулі і надана можливість реєструвати в ЕРНН податкові накладні без поповнення грошовими коштами електронні рахунки.

За рахунок переплат, які враховувалися за станом на 1 липня 2015 року, платниками сплачено до бюджету ПДВ майже на 1 млрд грн. менше, ніж задекларовано в звітності по ПДВ за червень.

Відмітимо, що сума переплат у розмірі більше 1 млрд грн. буде перенесено платниками в звітності за липень до складу податкового кредиту. Це означатиме, що платники ПДВ заплатять менше податку в серпні або збільшать негативне значення податку по декларації за липень, яке переноситься на наступний період.

За інформацією ГФС

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини