Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мобілізованих військовослужбовців приймуть в пограничне відомство у рамках пілотного проекту

3 серпня 2015, 10:03
597
2
Автор:
Реклама

У Держприкордонслужбі розпочатий прийом анкет-заяв від військовослужбовців, які мають бажання взяти участь в конкурсному відборі у рамках пілотного проекту.

Пілотний проект стартує на базі підрозділів Окремого контрольно-перепускного пункту "Київ" - підрозділу, що здійснює охорону межі в столичних аеропортах Бориспіль, Жуляны і Гостомель, під гаслом: "Служити, захищати, допомагати".

До участі в першій хвилі відбору запрошуються тільки військовослужбовці Держприкордонслужби, як діючі, так і мобілізовані у віці від 20 до 35 років з базовою або повною вищою освітою, з вільним володінням іноземною мовою.

Під час наступних етапів відбору в конкурсі зможуть взяти участь усі бажаючі громадяни України, які відповідатимуть кваліфікаційним вимогам.

Для того, щоб взяти участь в конкурсі, військовослужбовцеві треба з 1 по 20 серпня в електронному вигляді подати анкету-заяву, зразок якої розміщений на веб-сайті відомства. За результатами вивчення анкет, складання кваліфікаційних іспитів і співбесіди будуть відібрані військовослужбовці, які впродовж 2 місяців проходитимуть курс підготовки на базі Учбового центру Держприкордонслужби. Курс складається із спеціальних дисциплін, а також посилених програм іноземних мов і юридичної підготовки. Навчання проходитиме під контролем вітчизняних і іноземних фахівців.

Грошове забезпечення інспекторського складуякий після навчання приступить до виконання службових обов'язків, складе не менше 8 тис. грн. Крім того, передбачається диференційоване преміювання за особисті досягнення.

На період участі в конкурсі його учасники будуть забезпечені гуртожитками. Далі, в процесі служби вони матимуть можливість знімати житло за держзасоби або отримати службову квартиру або кімнату. Інспекторський склад також буде забезпечений новою і зручною формою одягу, розробленого за передовими стандартами.

За результатами проекту реформа пошириться і на інші підрозділи ОКПП "Київ", а згодом - і усього відомства. Персонал знову створених підрозділів залишиться в статусі військовослужбовців і користуватиметься усіма передбаченими законодавством пільгами і соціальними гарантіями.

Джерело:Держприкордонслужба

Читайте також: Мобілізовані військовослужбовці можуть продовжити службу в пограничному відомстві

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини