Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Запропоновано встановити диференційовану вартість ліцензії на оптову торгівлю вином

3 серпня 2015, 09:06
1199
0
Автор:
Реклама

У Раді зареєстрований законопроект № 2437а про внесення змін до деяких законів відносно сприяння розвитку малих і середніх підприємств виноробства в Україні.

Законопроектом пропонується внести зміни Закон "Про державне регулювання виробництва і звернення спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв і тютюнових виробів"встановивши диференційовану вартість ліцензії на оптову торгівлю вином залежно від площі виноградників підприємства і обсягів виробництва. Зокрема, проектом встановлено річну плату за ліцензії на право оптової торгівлі в розмірі:

- алкогольними напоями, окрім виноградного вина, сидру і перри (без надання спирту) - 500 тис. грн.;

- вином виноградним :

1) для особистих виноробницьких господарств - 15 тис. грн.;

2) для малих виноробницьких підприємств - 50 тис. грн.;

3) для середніх виноробницьких підприємств - 250 тис. грн.;

4) інших підприємств - 500 тис. грн.;

Також у зв'язку з різним підходом до ліцензування вина і алкогольних напоїв в цілому ст. 1 Закону запропоновано доповнити пунктом, в якому дається визначення виноградного вина.

Передбачено, що вино виноградне - алкогольний напій, зроблений з винограду, фортеця якого отримується внаслідок спиртового бродіння роздавлених ягід або свіжовіджатого соку, фортеця якого може складати від 9 до 20 % об'ємних одиниць, що відноситься до товарів групи УКТ ВЭД по кодах 2204 і 2205.

Крім того, законопроектом вносяться зміни в Закон "Про виноград і виноградне вино"згідно з якими вводиться поняття особистого виноробницького господарства, малого і середнього виноробницьких підприємств :

- особисті виноробницькі господарства - особисті селянські (фермерські) господарства, що здійснюють товарне з/х виробництво і що роблять не більше 3 тис. дав вина в рік з винограду вирощеного на виноградниках площею до 6 га, належать їм на праві власності або наданих їм в користування на підставі цивільно-правових угод;

- малі виноробницькі підприємства - підприємства, що роблять не більше 10 тис. дав вина в рік з винограду вирощеного на виноградниках площею до 20 га, які належать цим підприємствам на праві власності або надані їм в користування на підставі цивільно-правових угод;

- середні виноробницькі підприємства - підприємства, що роблять не більше 50 тис. дав вина в рік з винограду вирощеного на виноградниках площею до 100 га, належать цим підприємствам на праві власності або надані їм в користування на підставі цивільно-правових угод.

Автори законопроекту, народні депутати Віктор Балога і Василь Петевка вважають, що ухвалення такого Закону дозволить легально працювати суб'єктам господарювання з малими і середніми об'ємами на ринку виробництва вина, збільшити зайнятість населення в цій сфері, збільшити площі земель, зайнятих виноградниками, зменшити залежність вітчизняних винарів від імпорту сировини.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини