Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Керівники банків не можуть обіймати посади в юрособах, не пов'язаних з банком

29 квітня 2015, 14:53
712
0
Автор:
Реклама

Нацбанк в листі від 28 квітня 2015 року № 24-00011/28926 роз'яснив, що ст. 42 Закону "Про банки і банківську діяльність" встановлений пряма заборона голові, членам правління і головному бухгалтерові банку на заняття посад в інших юридичних особах. Виключення з цього правила торкаються можливості поєднання у дочірніх підприємствах банку, у банківських союзах і асоціаціях.

Згідно ст. 13 Закону асоціація (союз) банків є неприбутковим договірним об'єднанням банків і не має права втручатися в діяльність банків - членів асоціації (союзу). Асоціація (союз) банків створюється з метою захисту і представлення інтересів своїх членів, розвитку міжрегіональних і міжнародних зв'язків, забезпечення наукового і інформаційного обміну і професійних інтересів, розробки рекомендацій відносно банківської діяльності.

Крім того, керівники банку можуть входити до складу керівних органів інших громадських об'єднань, діяльність яких спрямована на захист інтересів або безпосередньо банківської системи України, або окремих сфер діяльності банків (наприклад, асоціації, що захищають права платників податків, або об'єднання працедавців і тому подібне).

У зв'язку з внесенням змін у ст. 42 Закони лист Нацбанку від 9 лютого 2015 року № 18-312/7938 втратило актуальність.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини