Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Пропонується зняти обмеження при компенсації вартості будівництва і реконструкції ферм

31 грудня 2014, 11:36
814
0
Автор:
Реклама

Комітет ВР з питань аграрної політики і земельних стосунків рекомендує парламенту прийняти за основу і в цілому законопроект № 1548 про внесення зміни в статтю 17-2 Закона про держпідтримку сільського господарства (відносно потужностей тваринницьких ферм і комплексів).

Законопроект розроблений з метою здійснення держпідтримки середніх і дрібних сільськогосподарських товаровиробників шляхом зняття обмежень відносно потужностей тваринницьких ферм і комплексів, які можуть отримати часткове відшкодування вартості будівництва і при їх реконструкції. У перелік об'єктів, вартість яких може бути частково відшкодована, додано доїльні зали і створені на кооперативних началах м'ясопереробні пункти.

Зокрема, пропонується встановити, що з/х товаровиробникам відшкодовується до 50 % вартості будівництва і реконструкції тваринницьких ферм і комплексів для утримання великої рогатої худоби, свиней, птаха (у тому числі водоплавною і індичок), доїльних залів і створених на кооперативних началах м'ясопереробних підприємств.

Відмітимо, що зараз передбачена компенсація вартості будівництва і реконструкції тваринницьких ферм і комплексів з кількістю великої рогатої худоби не менше 500 голів, свиноматок - не менше 1200 голів і птаха - не менше 1 мільйона голів.

Також законопроектом пропонується компенсація в об'ємі до 30 % вартості закупівлі техніки і устаткування для з/х виробництва, будівництва і реконструкції підсобних підприємств по переробці і зберіганню сільськогосподарської продукції.

Джерело: ВР

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини