Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Суд став на захист професійних прав адвоката

8 липня 2014, 16:04
573
4
Реклама

Апеляційний суд Кіровоградської області відмовив в задоволенні апеляційної скарги прокуратури на рішення суду першої інстанції, яким адвокат Денис Гордеев був звільнений на поруки. Головуючий у справі окремо відмітив той факт, що порушення професійних прав і гарантій адвоката є неприпустимими, про що буде надіслано окремий лист прокуророві Кіровоградської області.

Нагадаємо, що при затриманні адвоката Дениса Гордеева 25 червня 2014 року були допущені ряд порушень адвокатських гарантій : не проінформована Рада адвокатів міста Києва, вилучено декілька адвокатських досьє, посвідчення адвоката, а також ноутбук. Усі ці матеріали містять адвокатську таємницю і доступ до них заборонений законом.

Адвокатське співтовариство не залишило цей випадок без уваги, декілька десятків адвокатів з різних куточків України приїхали підтримати свого колегу і не допустити подальшої зневаги адвокатськими правами і гарантіями.

Коментуючи цю ініціативу адвокатів, Президент АЮУ Денис Бугай, який також приєднався до підтримки колеги, відмітив: "Якщо у прокуратура є питання до адвоката - нехай задають. Але доки у Дениса є статус адвоката - його професійні права і гарантії непорушні. Принцип простий - повага до статусу адвоката! Приємно, що суд визнав поручительства адвокатів Миколи Голодняка і Андрія Денисенко, як заслуговуючі довіри". Він також відмітив прикру тенденцію порушень професійних прав адвокатів, що склалася останнім часом, проте упевнений, що в силах співтовариства боротися з нею: "Ми не повинні з цим миритися. Сьогодні близько двадцяти відомих адвокатів з Києва залишили свої справи і приїхали уранці в Кіровоград підтримати колегу і продемонструвати, що нам не байдуже".

У свою чергу, Асоціація юристів України звернулася до Генерального прокурора України з вимогою втрутитися в цю ситуацію і вжити заходи реагування до його підлеглих.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини