Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кандидати в керівники міліції здаватимуть тести на знання законодавства

20 березня 2014, 10:25
370
2
Реклама

У МВС презентували нову кадрову комісію за участю міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова. У комісії працюватимуть громадський діяч Єгор Соболев, журналіст Юрій Бутусов, голова Правління Української групи Хельсінкі з прав людини Євгеній Захаров, представники МВС.

Як раніше повідомлялосявсе раніше призначені керівники обласних управлінь міліції і ДАІ будуть звільнені з посад і перейдуть в статус виконуючих обов'язки. Кадрова комісія МВС спільно з представниками громадськості аналізуватиме роботу керівників на місцях, формувати пропозиції і представляти їх на розгляд Міністрові внутрішніх справ України.

Новообраний комітет і громадськість спільно з фахівцями Міністерства проводити публічний відбір кандидатів на заняття вакантних і знову посад .

За словами Першого заступника Міністра внутрішніх справ В. Евдокимова, критерії, по яких проводитиметься відбір керівників : наявність вищої освіти за фахом (магістр або фахівець), стаж роботи на посадах керівного рівня не менше 4 років, наявність післядипломної освіти. Також кандидати на посаду будуть проходити відповідні тестові завдання.

"Тести знаходяться в електронному вигляді, тому відповіді підробити неможливо. Ті, хто пройдуть тестування, їх кандидатури розглядатимуться надалі на кадровій комісії"- відмічає Володимир Евдокимов.

Ми працюватимемо тільки з відкритою інформацією. У роботу кадрової політики МВС втручатися не будемо. Інформація буде доступна для кожного. Ми тісно співпрацюватимемо не лише з експертами, але і з журналістами, тими, хто писав про корупцію, знають, що таке правоохоронні органи, відмічає В. Евдокимов

Єгор Соболев відмітив, що Київська, Волинська, Львівська і Тернопільська області стануть першопроходцями в побудові нової міліції.

Відмітимо, що учора А. Аваков вже підписав наказ № 224 про заміщення вакантних посад у вказаних областях. Цим наказом зокрема затверджений перелік питань на перевірку знання законодавства кандидатами на посаді начальників ГУМВД, УМВС в областях.

Приміром, запропоновані наступні питання:

1. Який порядок призначення на посаду Міністра внутрішніх справ України?
13 . Яким актом оголошують амністію в Україні?
17. Які документи підтверджують громадянство України?
18. Коли проводять чергові вибори Президента України ?
22. Що забороняється при проходженні служби особам рядового і начальницького складу органів внутрішніх справ?
54. Назвіть існуючі обмеження відносно отримання подарунків (пожертвувань).
59. Ким і де, відповідно до Інструкції по оформленню документів в системі МВС України, проставляється дата документу, якщо він складений не на бланку?
62. Яким наказом МВС України затверджена Програма антикорупційних заходів в системі МВС України на 2011 - 2015 роки?

Джерело: МВС.

Також читайте: Даішників попередили, що за хабарництво звільнятимуть.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини