Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Від громадянства України не можна відмовитися, - МЗС

5 березня 2014, 16:50
7037
10
Реклама

Міністерство закордонних справ України у зв'язку з появою в ЗМІ повідомлень про пропозицію РФ надавати російське громадянство російськомовним іноземцям за спрощеною процедурою після відмови від попереднього громадянства роз'яснило: відповідно до ст. 17 Закону про громадянство Українигромадянство України припиняється в результаті виходу з громадянства України або в результаті втрати громадянства України, а також на підставах, передбачених міжнародними угодами України.

Вихід з громадянства України як основа припинення громадянства ініціюється громадянином України (ст. 18 Закону). Втрата громадянства України ініціюється виключно державою в особі уповноважених законодавством органів (ст. 19 Закону).

За станом на сьогоднішній день між Україною і РФ відсутні які-небудь угоди у сфері громадянства.

Отже, чинним законодавством України у сфері громадянства не передбачена процедура відмови від громадянства України, а тому отримання громадянином України іноземного громадянства у зв'язку з відмовою від громадянства України не може розглядатися як законна підстава для припинення громадянства Українипідкреслює МЗС.

Відомство відмічає, що згідно п.1 ст.2 Закону про громадянствоякщо громадянин України отримав громадянство (підданство) іншої держави або держав, то в правових стосунках з Україною він визнається тільки громадянином України.

Джерело: МЗС.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини