Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Суд закрив кримінальну справу по ЕЭСУ проти Тимошенко

28 лютого 2014, 12:26
174
1
Автор:
Реклама

Як повідомляє прес-служба В "Батькивщина" суддя Київського районного суду Харкова Костянтин Садовский закрив кримінальну справу по "Єдиних енергетичних системах України" (ЕЭСУ) у зв'язку з відсутністю складу злочину. Про це він оголосив під час судового засідання. Таким чином суддя задовольнив клопотання прокуратури про закриття справи.

Крім того, суд зняв арешт з майна Юлії Тимошенко.

"Прокуратура відмовилася від звинувачення Ю. Тимошенко у так званій справі ЕЭСУ за відсутності в її діях складу злочину. Це та позиція, яку захист озвучував впродовж останніх 2 років", - заявив захисник Ю. Тимошенко Олександр Плахотнюк. За словами захисника, у суду не було іншого виходу, як закрити кримінальну справу після того, як прокуратура відмовилася від звинувачення.

Суд відмітив, що ця справа вже розглядалася судовими інстанціями і ще в 2005 році Верховним Судом було встановлено, що в діях Ю. Тимошенко відсутній який-небудь склад злочину.

Крім того, пан Плахотнюк повідомив, що згідно з процедурою винні у фальсифікації кримінальної справи повинні понести покарання.

"Кожна незаконна дія, не лише у цій кримінальній справі, кожна особа, що зробила незаконні дії, повинне понести покарання, яке заслуговує", - підкреслив захисник.

За інформацією прес-служби В "Батькивщина".

Нагадаємо, сьогодні набув чинності закон про декриміналізацію статті УК, по якій засуджена Тимошенко.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини