Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Минсоцполитики вказало на необхідність повідомлення працедавцем про вакансії

4 жовтня 2013, 16:00
182
1
Автор:
Реклама

Відповідно до пункту 4 частини 3 ст. 50 Закону "Про зайнятість населення" працедавець зобов'язаний своєчасно подавати Державній службі зайнятості інформацію про попит на робочу силу (вакансії). Про це нагадало Минсоцполитики в листі від 21 серпня 2013 року № 9370/0/14-13/026.

Згідно з вимогами пункту 2.1 Порядку представлення звітності № 3-ПН "Інформація про попит на робочу силу (вакансіях)" така звітність подається за наявності у працедавця попиту на робочу силу (вакансії) не пізніше за 10-ть робочих днів з дати відкриття вакансії. Датою відкриття вакансії є наступний день після створення робочого місця або припинення трудових стосунків з працівником, робоче місце якого стає вакантним, або дата, починаючи з якої може бути укладений трудовий договір з найнятим робітником.

У випадку якщо працедавець планує укомплектувати вакансію самостійно, без допомоги служби зайнятості, він також зобов'язаний подати форму № 3-ПН, при цьому, згідно з пунктом 2.2.6 Порядку, вказавши в ній, що не вимагає укомплектовування вакансії за сприяння служби зайнятості.

У випадку якщо вакансія передбачена штатним розкладом, працедавець повинен подавати інформацію № 3-ПН до внесення відповідних змін до штатного розкладу.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини