Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Янукович схвалив зміни в Регламент ВР

24 вересня 2013, 11:41
95
0
Автор:
Реклама

Сьогодні Президент України Віктор Янукович підписав Закон № 429 - VII "Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України відносно попереднього розгляду законопроектів, проектів інших актів в комітетах" (проект № 2022а).

Згідно із Законом за дорученням Верховної Ради, голови Верховної Ради, по зверненню головного комітету, голови або заступника голови головного комітету, або за власною ініціативою комітет, до предмета ведення якого відносяться питання регламентурозглядає законопроект, проект іншого акту і готує експертне укладення на відповідність його оформлення і реєстрації вимогам закону, регламенту ВР і прийнятих відповідно до них нормативно-правових актів. Раніше редакція Закону зобов'язувала регламентний комітет готувати такі укладення до усіх проектів.

Таке укладення регламентного комітету додається до укладення основного комітету і має бути представлене в головний комітет в 21-денний термін з дня отримання законопроекту. У випадку якщо проект оформлений і зареєстрований без дотримання встановлених вимог, укладення регламентного комітету спрямовується в основний комітет і голові ВР для повернення проекту суб'єктові права законодавчої ініціативи без його включення до порядку денного сесії і розгляду на пленарному засіданні парламенту.

Аналогічний термін (21 день) встановлюється для надання укладень комітетів, до предметів ведення яких відносяться питання бюджету і оцінки відповідності законопроектів міжнародно-правовим зобов'язанням України у сфері європейської інтеграції в головний комітет. Зараз такий термін складає 14 днів.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини