Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Операторам ринку харчових продуктів будуть не потрібні деякі дозвільні документи

5 вересня 2013, 17:52
319
0
Автор:
Реклама

Верховна Рада України ухвалила Закон про внесення змін до деяких законів України відносно скорочення кількості документів дозвільного характеру, які повинні отримувати оператори ринку харчових продуктів (проект № 2938).

Закон спрямований на спрощення діяльності суб'єктів господарювання, дерегуляцию підприємницької діяльності, гармонизациию законодавства України із законодавством Європейського Союзу в частині видачі документів дозвільного характеру.

Зокрема, Закон "Про безпеку і якість харчових продуктів" доповнений положенням, яке встановлює, що виробник харчової продукції - ця юрособа або ФОП, що здійснює діяльність з метою або без мети отримання прибутку і в управлінні якого знаходяться потужності, на яких здійснюється первинне виробництво, виробництво, введення в обіг і / або звернення харчових продуктів і / або інших об'єктів санітарних заходів, і яке відповідає за виконання вимог цього закону і законодавства про безпеку і якість харчових продуктів. До операторів ринку відносяться фізособи, якщо вони здійснюють діяльність з метою або без мети отримання прибутку і займаються первинним виробництвом, виробництвом і введенням в обіг і / або зверненням харчових продуктів або інших об'єктів санітарних заходів. Оператором ринку також вважається агропродовольственной ринок.

Проектом також пропонувалося виключити норми відносно:

- сертифікації продуктів харчування, продовольчої сировини і питної води, а також супутніх матеріалів, що контактують з радіонуклідами під час виробництва, зберігання, транспортування і реалізації;

- сертифікації продуктів бджільництва, що вивозяться за межі України;

- свідчення виробника про якість: документу встановленого зразка, що видається виробником у разі введення продукції в обіг і яким упевняється відповідність продуктів лову і харчової продукції з них встановленим законодавством і нормативними документами вимогам;

- атестації виробництва суб'єктів господарювання, які здійснюють переробку продуктів лову;

- контролю якості продуктів лову, харчової продукції з них і супутніх матеріалів;

- атестації на відповідність обов'язковим вимогам нормативно-правових актів виробництва молока, молочної сировини і молочних продуктів.

Згідно з документом, вимоги до безпеки і якості молока і молочних продуктів після їх твердження підлягають публікації в ЗМІ центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної аграрної політики.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини