Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Внесені зміни в техрегламенты для відповідності європейським стандартам

4 вересня 2013, 09:29
176
0
Реклама

Уряд вніс зміни в технічні регламенти, які були розроблені на основі директив Нового і Глобального підходу Європейського Союзу. Постановою передбачено внести зміни в 20 техрегламентов, до 19 з них встановити вимоги відносно обов'язкової відповідності нацстандартов європейським гармонізованим стандартам. А також до одного техрегламенту (на миючі засоби) встановлюється вимога відносно формування переліку національних стандартів на методи випробувань миючих засобів, як це передбачено актом європейського законодавства, на основі якого розроблений цей регламент.

На сьогодні в перелік стандартів для Технічного регламенту миючих засобів включені стандарти безпосередньо на миючі засоби (наприклад, стандарти на пральний порошок, засоби для миття посуду і тому подібне). Необхідно ж включити стандарти на методи випробувань прального порошку, засобів для миття посуду і тому подібне, оскільки регламент ЄС визначає тільки стандарти на методи випробувань миючих засобів.

Як запевняють в уряді, реалізація положень постанови дозволить, по-перше, наблизити умови застосування українських технічних регламентів до умов застосування відповідних Директив ЄС, і по-друге - актуалізувати переліки національних стандартів. В майбутньому це дасть можливість робити висновок угоди про взаємне визнання робіт за оцінкою відповідності за рахунок ідентичності технічних вимог до продукції.

Новий і Глобальний підхід - це такий підхід в європейському законодавстві, коли основні вимоги до безпеки промислової продукції встановлені в директиві, а конкретизація або деталізація цих вимог міститься в європейських гармонізованих стандартах, переліки яких офіційно публікуються окремо для кожної директиви. При цьому застосування цих стандартів є добровільним, а виконання вимог директиви - обов'язковим.

Джерело:
Мінекономрозвитку.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини