Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінекономрозвитку розповіло про оформлення ліцензії на імпорт товарів

15 серпня 2013, 13:31
157
0
Автор:
Реклама

У листі від 26.07.2013 р. № 4121-11/26172-06 Мінекономрозвитку надало роз'яснення відносно оформлення ліцензії на імпорт товарів.

Згідно ст. 1 Закону "Про зовнішньоекономічну діяльність" імпортна ліцензія - це належним чином оформлене право на імпорт впродовж встановленого терміну певних товарів або валютних засобів з метою інвестицій і кредитування. Відповідно до пункту 5 Положення про порядок ліцензування імпорту товарів ліцензія на імпорт товарів видається з терміном дії, який не перешкоджає здійсненню суб'єктом ВЭД імпорту, у тому числі з віддалених місць, і відповідає умовам зовнішньоекономічного договору (контракту).

Згідно ст. 16 Закону "Про зовнішньоекономічну діяльність" ліцензія видається, якщо заявка на її отримання і інші представлені документи оформлені з дотриманням вимог, встановлених законодавством. Термін дії ліцензії повинен передбачати виконання зобов'язань одержувача ліцензії за зовнішньоекономічним договором (контракту), але не перевищувати термін дії кількісних обмежень. Таким чином, видана ліцензія свідчить про відповідність поданих суб'єктом господарювання документів встановленим вимогам і дійсна впродовж терміну її дії.

Відповідно до пункту 2 ст. 53 Митного кодексу для підтвердження заявленої митної вартості декларант подає, серед іншого, копію імпортної ліцензії, якщо імпорт товару підлягає ліцензуванню. В той же час пунктом 3 ст. 53 передбачено зобов'язання декларанта представити додаткові документи у випадку якщо представлені документи (в т.ч. копія імпортної ліцензії) містять розбіжності, ознаки підробки або не містять усіх відомостей, що підтверджують числові значення складових митної вартості товарів, або відомостей про ціну, фактично сплаченій або підлягаючій сплаті за ці товари.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини