Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Роботу таксистів знову намагаються узаконити

14 серпня 2013, 15:01
234
0
Автор:
Реклама

На сайті Мининфраструктуры 8 серпня був розміщений проект Закону "Про перевезення на таксі", який відразу ж викликав обурення. Така реакція залишилася такою, що не розуміє в Міністерстві, оскільки його представники відмічають, що, по-перше, до 27 серпня до цього проекту можна присилати свої зауваження, а по-друге, після 27-го впродовж двох тижнів проходитимуть громадські слухання і круглі столи для обговорення пропозицій, що поступили до проекту.

Передбачається, що дія законопроекту поширюється на громадські стосунки, пов'язані з наданням послуг з перевезення на таксі, і не поширюється на громадські стосунки, пов'язані з наданням послуг з перевезення легковими автомобілями на замовлення.

Нагадаємо, раніше О. Шевчуком був розроблений проект закону "Про перевезення на таксі і перевезенні за замовленням" № 11354. Крім того, у березні цього року відомство Бродського підтримало проекту закону "Про перевезення на таксі і перевезенні за замовленням", розроблений фахівцями української асоціації таксомотора за участю Федерації працедавців України.

Згідно з проектом використання транспортного засобу для надання послуг з перевезення на таксі здійснюється перевізником на підставі дозволу на таксі, яке надає право укладати договір перевезення таксі тільки в межах адміністративно-територіальної одиниці, в якій він виданий. Надання інформаційно-диспетчерських послуг також здійснюється за умови отримання відповідного дозволу. Термін дії таких дозволів не обмежується.

Перевізник самостійно в течію не більше 30 робочих днів з дня отримання дозволу вносить в єдиний держреєстр дозволів у сфері перевезень на таксі зведення про реєстраційний номер ТС, використовуваного як таксі, і номері дозволу на здійснення діяльності інформаційно-диспетчерським пунктом, з яким перевізником укладений договір.

Розмір плати за видачу дозволу на таксі складе з дня набуття чинності відповідної статті закону одну мінімальну зарплату. А вже через 2 року її розмір буде збільшений: в Києві 50 мінімальних зарплат, в м. Дніпропетровськ, Донецьк, Львів, Одеса, Харків - 45 мінімальних зарплат, в м. Сімферополь і Севастополь - 35 мінімальних зарплат, в інших містах, а також районах - 25 мінімальних зарплат.

Розміщення стоянок таксі повинне забезпечувати можливість укладення договору перевезення на таксі у будь-якому місці підвищеного попиту на послугу з перевезення на таксі, зокрема при виході із станцій метрополітену, біля зупинок громадського транспорту, біля супермаркетів, ресторанів, готелів, розважальних, спортивних і виставкових закладів. Розміщення стоянок таксі на територіях, прилеглих до аеропортів (аеровокзалів), морських і річкових портів, залізничних вокзалів і автостанцій міжнародного і загальнодержавного значення, являється обов'язковим.

Встановлюється, що водіями таксі можуть бути особи, не молодше за 21 рік, що мають посвідчення водія на право управління транспортним засобом категорії В і стаж управління транспортним засобом більше трьох років.

Крім того, водієві автомобіля таксі забороняється:

1) виконувати перевезення пасажирів з вимкненим таксометром;

2) вимагати плату за проїзд в сумі, що не відповідає показникам таксометра;

3) відмовляти в перевезенні або припиняти раніше укладений договір на перевезення на таксі з непередбачених законодавством підстав;

4) пропонувати спільну поїздку сторонній особі без згоди замовника перевезення на таксі;

5) під час руху з пасажиром при виконанні замовлення є, пити, палити, розмовляти по мобільному телефону;

6) отримувати замовлення послуг з перевезення на таксі від інформаційно-диспетчерської служби, з якою не укладений договір про надання інформаційно-диспетчерських послуг з автомобіля таксі, яким управляє водій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини