Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінюст вказав, яким кандидатам у безкоштовні адвокати віддає перевагу

29 липня 2013, 11:51
136
0
Автор:
Реклама

Міністерство юстиції України оголосило конкурс з відбору адвокатів для надання безкоштовної вторинної правової допомоги, який проходитиме з 14 жовтня по 1 листопада поточного року в три етапи. Прийом документів від претендентів на участь в конкурсі продовжиться з 2 вересня по 2 жовтня 2013 г. Детальніше про етапи конкурсу читайте в матеріалі ЮРЛИГИ.

Нагадаємо, до кінця роки безкоштовним адвокатам планується виставити оцінки. Крім того, їх чекають зміни відносно оплати послуг і відшкодування витрат.

Під час конкурсу перевага віддаватиметься претендентам, які мають відповідну спеціалізацію і грунтовні знання цивільного і адміністративного законодавстваоскільки з наступного року розширюється круг учасників отримання безкоштовної вторинної правової допомоги і перелік випадків, в яких така допомога опиняється.

"Безкоштовна вторинна правова допомога буде надана малозабезпеченим особам, інвалідам, одержуючу пенсію або посібник, що призначається замість пенсії, у розмірі менш 2-х прожиткових мінімумів для непрацездатних осіб, дітям-сиротам, дітям, позбавленим батьківської опіки, безпритульним дітям, дітям, які можуть стати або стали жертвами насильства в сім'ї і іншим категоріям, передбаченим Законом "Про безкоштовну правову допомогу"- відмітила Олена Лукаш.
Міністерство юстиції України розробить перелік питань тестового завдання конкурсу і збалансує критерії оцінки претендентів, у тому числі для полегшення доступу до системи адвокатів, які зможуть цілодобово надавати правову допомогу.

Всього за станом на 1 липня 2013 р. в локальних реєстрах Автономної Республіки Крим, областей, міст Києва і Севастополя знаходяться 3016 адвокатів, з якими центри за поданням безкоштовної вторинної правової допомоги уклали 1989 контрактів і 217 договорів.

За інформацією Мінюсту.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини