Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як зареєструвати політичну партію?

23 липня 2013, 11:43
1036
0
Реклама

З початку нинішнього року в Україні зареєстроване 4 політичні партії. "Партія Народна Платформа", "Партія Європейський Вибір", "Ми Маємо Мету" і "ІНТЕРНАЦІОНАЛЬНА".

Для порівняння - минулого року в Україні зареєстровано 9 політичних партій. А усього в Україні зареєстрована 201 політична партія, усі вони створені і діють тільки зі всеукраїнським статусом.

Для реєстрації політичної партії необхідно подати в орган державної реєстрації :

- заява;
- статут;
- протокол засновницького з'їзду (конференції, збори) з вказівкою дати і місця його проведення, кількості учасників, які проголосували за створення політичної партії;
- підписи громадян України, зібрані на підтримку рішення про створення політичної партії і засвідчені особами, які збирали підписи;
- зведення про склад керівних органів політичної партії;
- платіжний документ, що підтверджує внесення реєстраційного збору;
- назва і адреса банківської установи, в якій політична партія відкриватиме рахунки.

Заява про реєстрацію політичної партії розглядається впродовж 30 днів з моменту подачі усіх необхідних документів. Цей термін може бути продовжений Державною реєстраційною службою України не більше ніж на 15 днів. Після реєстрації Служба видає політичній партії реєстраційне посвідчення встановленого Кабінетом Міністрів зразка.

Розмір реєстраційного збору за реєстрацію політичної партії визначений постановою Кабміну від 13 липня 2001 року № 840 і складає 100 неоподатковуваних мінімумів прибутків громадян.

Джерело: Укргосреестр.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини