Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Копії яких документів залишатимуть розпорядники бюджетних коштів в органах казначейства?

15 липня 2013, 17:55
215
1
Автор:
Реклама

Тетяна Слюз зареєструвала законопроект № 2571а про внесення змін до Бюджетного кодексу України відносно здійснення платежів відповідно до узятих бюджетних зобов'язань.

Постановою Нацбанку від 21.01.2004р. № 22, яким керуються органи казначейства, встановлено зразок платіжного доручення з усіма обов'язковими реквізитами. Проте, в полі "Призначення платежу" кількість символів, якими відзначається за що робиться оплата, не дозволяє конкретизувати предмет закупівлі, товар, роботу (послугу). З цією метою, законопроектом пропонується встановити перелік документів, копії яких розпорядники бюджетних коштів повинні залишати у органах, що здійснюють казначейське обслуговування бюджетних коштів.Це мають бути копії:

- договорів, ув'язнених із застосуванням процедур закупівель товарів, робіт і послуг за державні кошти;

- звітів про результати проведення процедури закупівлі;

- листів-узгоджень уповноваженого органу про можливість застосування процедури закупівлі, що вимагає узгодження;

- витратних накладних (накладних), актів прийому-передачі робіт (надання послуг).

В той же час, зберігання таких копій дозволить контролюючим органам проводити зустрічні перевірки шляхом зіставлення з документами, які зберігаються у розпорядника бюджетних коштів, відмічає нардеп.

Друге питання, яке регулює законопроект це питання черговості здійснення платежів. Постановою НБУ передбачено виконання розрахункових документів відповідно до черговості їх вступу. Оскільки почастішали випадки безпідставної відмови органами казначейства в реєстрації платіжних доручень, їх оплати або вибіркової оплати, у Бюджетному кодексі пропонується встановити норму аналогічну Постанові НБУ про те, що платежі здійснюються відповідно до черговості вступу платіжних доручень органу, що здійснює казначейське обслуговування бюджетних коштів. А порушення порядку і термінів здійснення оплати по платіжних дорученнях розпорядників і одержувачів бюджетних коштів визначається як бюджетне правопорушення.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини