Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Українські ж/д вокзали будуватимуться за європейськими стандартами

11 липня 2013, 16:45
208
0
Реклама

З метою підвищення рівня безпеки пасажирів на залізничному транспорті Укрзализныця розробляє галузеві будівельні нормиякі відповідатимуть стандартам безпеки і обслуговування пасажирів на станціях і пунктах, діючих в державах-членах Європейського Союзу.

Розроблена і направлена на розгляд до Міністерства інфраструктури перша редакція галузевих будівельних норм "Спорудження транспорту. Службово-технічні будівлі і спорудження станційно-вокзальних комплексів і зупинних пунктів залізничного транспорту. Проектування, будівництво". Цими галузевими будівельними нормами будуть введені в Україні європейські стандартиякі торкатимуться:

- мінімальної ширини острівних пасажирських платформ;

- обов'язкової установки на острівних пасажирських платформах бар'єрів, які захищають пасажирів;

- введення єдиного стандарту голосового попередження про наближення швидкісних потягів на станціях і в пунктах зупинки на маршрутах швидкісних потягів;

- введення єдиного стандарту обмежувальної лінії (смуги безпеки) яскраво-жовтого кольору на усіх пасажирських платформах;

- облаштування тактильними наземними і підлоговими покажчиками для осіб з недоліками зору, а також інформаційним і інженерним устаткуванням для осіб з недоліками слуху в приміщеннях (зонах) на перонах і платформах.

Вимоги вказаних галузевих норм, після набуття чинності їх, в обов'язковому порядку повинні будуть враховувати замовники і проектувальники при плануванні робіт (проектних і будівельно-монтажних) нового будівництва, а також при реконструкції існуючих об'єктів інфраструктури (станційно-вокзальних комплексів і зупинних пунктів) залізничного транспорту.

Джерело: Урядовий портал.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини