Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Для митної декларації пасажира на території СНД встановлять єдиний стандарт

12 червня 2013, 09:54
144
0
Автор:
Реклама

Для громадян країн СНД готують спрощення документації, необхідної для перетину кордону. Планується, що митна декларація пасажира на території СНД матиме єдиний стандарт що полегшить формальності для громадян, подорожуючих між країнами Співдружності. Формат відповідної декларації і правила її заповнення були погоджені 11 червня в ході 57-го засідання Ради керівників митних служб країн СНД в Херсоні.

Окрім цього, під час засідання обговорювалися питання підвищення якості митного контролю у рамках СНД. Так, країни-учасники Співдружності готуються підписати протокол про обмін інформацією між митними службами, а також координувати зусилля із боротьби з несанкціонованим реекспортом товарів.

Після закінчення засідання був підписаний ряд двосторонніх документів про розвиток співпраці між Міністерством прибутків і зборів України і митними службами Російської Федерації і Білорусії. Зокрема, з Державним митним комітетом Республіки Білорусь підписаний меморандум про наміри по взаємодії під час проведення у Білорусі чемпіонату світу по хокею (змагання пройдуть в 2014 р.).

З російськими ж колегами був погоджений оновлений план спільних заходів по розвитку співпраці, у тому числі у напрямі здійснення митного контролю громадян, плануючих відвідати Олімпійські ігри "Сочи-2014".

За інформацією Миндоходов.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини