Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Хто і як проінформує пасажирів про зміну графіку руху транспорту у разі надзвичайної ситуації?

5 червня 2013, 11:44
131
0
Автор:
Реклама

Фахівці департаменту безпеки Міністерства інфраструктури підготували Порядок інформування населення про зміни графіку руху транспорту у разі виникнення надзвичайних ситуацій. Цим Порядком визначені принципи організації органами виконавчої влади і підприємствами-перевізниками заходів по сповіщенню громадян про відміну або заміну рейсів (уточнення режимів руху) пасажирського транспорту в зоні надзвичайної ситуації. Тому до інформування населення про зміни в графіці руху, з вказівкою напрямів, де впроваджується заборона або обмеження, притягуються Мининфраструктуры і інші центральні органи виконавчої влади, місцеві органи виконавчої влади, які створюють територіальні підсистеми цивільного захисту, Укрзалізниця, власники автостанцій, а також підприємства, що здійснюють перевезення пасажирів будь-якими видами транспорту.

Нагадаємо, учора Президент доручив Кабміну підготувати зміни в законодавство відносно спрощення алгоритму залучення військовослужбовців до ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій.

Рішення про обмеження руху транспорту внаслідок надзвичайної ситуації приймають: МВС, Укртрансинспекция, Укравтодор, керівники територіальної підсистеми цивільного захисту, відповідна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, комісія з питань надзвичайних ситуацій, Укрзалізниця, уповноважений керівник по ліквідації наслідків надзвичайної ситуації або особу, що виконує його обов'язки.

Держслужба по надзвичайних ситуаціях, Укрморречинспекция, Госавиаслужба за наявності підтвердженої ситуації про загрозу або виникнення надзвичайної ситуації, яка безпосередньо впливає на безпеку руху транспорту, керівник підприємства, установи, організації, на території якого виникла надзвичайна ситуація, може в установленому порядку вносити органам влади і підприємствам пропозиції про заборону або обмеження руху транспорту.
Згідно Порядку місцева влада, Мининфраструктуры, МВС, Укрзалізниця, Укравтодор, Укртрансинспекция, Госавиаслужба, підприємства-перевізники і інші здійснюють оперативний обмін інформацією відносно обмежень руху транспорту і правил поведінки в умовах загрози або виникнення надзвичайної ситуації.

Укрзалізниця, власники автостанцій, а також підприємства-перевізники повинні проінформувати своїх пасажирів про відміну або перенесення термінів рейсів і маршрутів руху пасажирського транспорту не пізніше, ніж за годину до запланованого часу відправлення і прибуття, а також повідомити про виникнення перешкод на шляху дотримання при русі. Повідомлення такого характеру розміщуються в ЗМІ, на офіційних інтернет-сайтах, в місцях бронювання і продажу квитків, на інформаційних табло та ін.

Джерело: Урядовий портал.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини