Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Затверджено Положення про помічника адвоката

3 червня 2013, 17:25
2605
4
Автор:
Реклама

На засіданні Ради адвокатів України 1-го червня рішенням № 123 було затверджено Положення про помічника адвокатаз повним текстом якого можна ознайомитися на сайті НААУ.

Помічник адвоката здійснює свою діяльність на усій території України виключно за письмовим або усним дорученням адвоката, а також, у рамках виконання доручень адвоката, за межами України, якщо це не суперечить законодавству іноземної держави. Адвокат іноземної держави, включений в Єдиний реєстр адвокатів України, має право використовувати працю помічника адвоката, який у свою чергу діє виключно у рамках повноважень наданих адвокатові іноземної держави, при цьому трудові стосунки між адвокатом і його помічником оформляються з дотриманням вимог Закону про адвокатуру і законодавства України про працю.

Посвідчення помічника адвоката видається на платній основі строком на 1 рік. Плата за посвідчення помічника адвоката не повинна перевищувати витрати на його виготовлення. Також стягується плата за адміністрування послуг з оформлення посвідчення і за ведення особистої справи помічника адвоката, яка не повинна перевищувати 50 % однієї мінімальної зарплати, встановленої на день оплати. Такі платежі підлягають сплаті на користь Ради адвокатів регіону як при первинної видачі посвідчення помічника адвоката, так і при його продовженні або повторній видачі у разі втрати або псування.

Платити за таке посвідчення буде адвокат, адвокатське бюро або адвокатське об'єднання, що уклало трудовий договір (контракт) з помічником адвоката. Втрата помічником адвоката відповідного посвідчення вважається порушенням трудової дисципліниза яке адвокат зобов'язаний застосувати до такого помічника дисциплінарне стягнення у вигляді попередження.

Особа, що не має посвідчення помічника адвоката встановленого зразка і даних про яке не внесені в Єдиний реєстр адвокатів України, не має статусу помічника адвоката, і не має права виконувати пов'язані з цим статусом дії

Адвокат (адвокатське бюро, об'єднання) несе повну відповідальність за дії помічника адвоката, в т.ч. матеріальну відповідальність, передбачену КЗоТ, перед третіми особами, у разі нанесення помічником адвоката їм матеріального збитку при виконанні доручень

Розголошування адвокатської таємниці є дисциплінарною провиною, за яку до помічника адвоката застосовується дисциплінарне стягнення у виді звільнення.

Нагадаємо, на тому ж засіданні адвокатам заборонили матюкатися в Інтернеті.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини