Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Затверджений порядок реєстрації страхових агентів в МТСБУ

30 травня 2013, 14:43
751
0
Автор:
Реклама

Розпорядженням від 18.04.2013 р. № 1270 Нацкомфинуслуг затвердила Порядок реєстрації страхових агентів, що мають право здійснювати посередницьку діяльність по обов'язковому страхуванню цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів, в Моторному (транспортному) страховому бюро.

Встановлено, що страхові агенти, які являються физ- чи юрособами, має право здійснювати посередницьку діяльність по обов'язковому страхуванню цивільно-правової відповідальності за умови їх реєстрації в МТСБУ відповідно до Порядку.

Реєстрація страхових агентів, що мають право здійснювати посередницьку діяльність по обов'язковому страхуванню цивільно-правової відповідальності, здійснюється шляхом внесення в електронну автоматизовану систему збору, накопичення і обробки даних про страхових агентів (далі - Реєстр) інформації, необхідної для реєстрації і ідентифікації страхового агента, а також відомостей про його діяльність у сфері обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності.

Інформація, що міститься в Реєстрі, ділиться на відкриту інформацію і інформацію з обмеженим доступом. До відкритій інформації відносяться відомості про наявність або відсутність в Реєстрі страхового агента, який має право здійснювати посередницьку діяльність по обов'язковому страхуванню цивільно-правової відповідальності, а також повне найменування і код ЄДРПОУ страховика (ов), від імені і за дорученням якого (яких) такий страховий агент укладає договори обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності.

Страховик не пізніше 5 робочих днів письмово повідомляє страхового агента про внесення інформації або внесення змін до інформації про нього в Реєстр. Після внесення інформації про страхового агента в Реєстр страховик зобов'язаний видати такому страховому агентові посвідчення.

Виключення страхового агента з Реєстру здійснюється страховиком у разі розірвання або закінчення терміну дії агентської угоди між страховиком і страховим агентом.

Дирекція МТСБУ також може приймати рішення про виключення страхового агента з Реєстру у випадках:
- втрати страховиком, який вніс інформацію про страхового агента в реєстр, права на здійснення діяльності по обов'язковому страхуванню цивільно-правової відповідальності;
- виявлення при проведенні Нацкомфинуслуг перевірки страховика порушень страховим агентом законодавства про финуслугах, у тому числі виявлення невідповідності страхового агента професійним якостям і діловій репутації, встановленим кваліфікаційним вимогам.
Про виключення страхового агента з Реєстру дирекція МТСБУ письмово повідомляє страховика і такого страхового агента впродовж 5 робочих днів з дня його виключення з Реєстру.

Страховий агент, виключений з Реєстру у разі порушення ним законодавства про финуслугах, можливо повторно внесений у Реєстр не раніше, ніж через 12 місяців з дати такого виключення.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини