Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мининфраструктуры відновило порядок видачі дозволів на міжнародні перевезення

27 травня 2013, 16:01
409
0
Автор:
Реклама

Мининфраструктуры наказом від 19.04.2013 р. № 239 виклало в новій редакції Порядок оформлення і видачі дозволів на поїздку по території іноземних держав при виконанні перевезень пасажирів і вантажів автомобільним транспортом в міжнародному повідомленні, а також їх обміну і обліку.

Зокрема, документом передбачено, що автоперевезення пасажирів і вантажів територією іноземних держав або транзитом через їх території здійснюються автоперевізниками згідно з вимогами міжнародних договорів України і на основі належним чином оформлених відповідних дозволів, якщо інше не передбачене міжнародними договорами України.

Оформлення і видача дозволів проводяться в пунктах видачі дозволів Укртрансинспекции і її територіальними органами.

При цьому в документі вказано, що перевезення пасажирів і вантажів автотранспортом між пунктами, розташованими на території іноземної держави, заборонено, якщо на це не отримано відповідного дозволу компетентного органу іноземної держави згідно з вимогами міжнародних договорів України.

Відмічено також, що дозволи для перевезення вантажів оформляються і видаються водієві автотранспортного засобу (автоперевізникові або уповноваженому ним особі) на підставі усного звернення або письмової заяви. Для оформлення і видачі дозволу уповноважену особу при усному зверненні або представленні письмової заяви пред'являє документ, який засвідчує особу, свідоцтво про реєстрацію ТЗ, документи на вантаж, сертифікати відповідності ТЗ відносно безпеки руху і екологічної безпеки вимогам країн, територією яких здійснюватиметься перевезення, якщо інше не передбачене міжнародними договорами України.

Дозволи на поїздку територією іноземних держав під час виконання нерегулярних і маятникових перевезень пасажирів автотранспортом в міжнародному повідомленні оформляються і видаються уповноваженій особі на підставі усного звернення або письмової заяви при пред'явленні документів, які опредены нормами Порядку.

Окрім цього, також викладений в новій редакції Порядок оформлення, видачі, використання, обліку і звітності відносно дозволів Європейської Конференції Міністрів Транспорту (ЕКМТ) на перевезення вантажів автотранспортом між країнами - членами ЕКМТ.

Наказ набуває чинності з дня його офіційної публікації.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини