Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Королівська висловилася проти проекту Трудового кодексу

23 травня 2013, 13:04
118
3
Реклама

Міністр соціальної політики Наталія Королівська не підтримує зареєстрований в парламенті проект Трудового кодексу (№ 2902). За її словами, такий документ має бути погоджений усіма сторонами соціального діалогу.

"Трудовий кодекс - це компроміс між профспілками, працедавцями і урядом. Поки усі його норми не будуть погоджені сторонами соціального діалогу, його приймати не можна. Тому документ, який на сьогодні зареєстровано депутатами у Верховній Раді, - я не підтримую"- сказала вона.

Міністр підкреслила, що Трудовий кодекс повинен повною мірою захищати права працівників, у тому числі відносно гарантій отримання заробітної плати, а так само відображати положення вже чинного Закону "Про зайнятість населення". "У Трудовому кодексі не може бути і мови про звуження прав профспілок, найнятих робітників і погіршення умов праці. Судячи зі змісту, проект Трудового кодексу був розроблений до набуття чинності Закону про зайнятість населення, який встановлює нові правила на ринку праці, а також ряду інших законів. Відповідно, текст проекту кодексу потребує істотного доопрацювання"- сказала Н. Королівська.

Джерело: Минсоцполитики.

Читайте детальніше про проект ТК : Регіонали знову подали до парламенту проект Трудового кодексу.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини