Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Адвокатів почнуть карати за нецензурну лексику в соцсетях?

15 травня 2013, 15:03
283
4
Автор:
Реклама

Адвокат А. Цыганков подав звернення в Раду адвокатів України відносно "чорноротості" адвокатів в соціальних мережах. Він відмічає, що адвокати реєструються в таких соцсетях як ВКонтакте, Однокласники, Facebook під власним ім'ям і відповідно сприймаються іншими користувачами мережі саме як адвокати. Проте всупереч вимогам ст. 12 Правил адвокатської етики деякі адвокати дозволяють собі в Інтернеті використовувати нецензурну лексику і вирази, які асоціюються з нецензурною лексикою. Крім того, за допомогою таких виразів відкрито ображають не лише громадян України, але і адвокатів, політичних діячів, представників органів влади.

У зв'язку з цим адвокат просить роз'яснити: чи свідчать такі дії про порушення Правил адвокатської етики, що дає підстави для притягнення конкретних осіб до дисциплінарної відповідальності.

Якщо відповідь від Ради адвоката буде позитивною, пан Цыганков обіцяє направити у відповідну дисциплінарну палату кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури скарги відносно конкретних осіб з вказівкою конкретних обставин.

Якщо ж в течії місяця не буде отримана негативна відповідь (звернення було спрямоване 17 квітня), Цыганков стверджує, що залишає за собою право вважати, що Рада адвокатів дотримується думки про неприпустимість використання нецензурної лексики адвокатами при спілкуванні в соцсетях.

У свою чергу Лідія Изовитова повідомляє, що звернення пана Цыганкова планується включити до порядку денного засідання Ради адвокатів з метою вжиття заходів по запобіганню порушенням адвокатської етики при використанні адвокатами соціальних мереж.

Засідання заплановане на 1 червня.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини