Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Відпускникам теж доведеться відпрацювати свята по суботах

15 травня 2013, 12:44
3983
6
Реклама

Громадянам, які знаходилися у відпустці під час травневих свят, не дивлячись ні на що припаде відпрацьовувати перенесені робочі дні по суботах.

Нагадаємо, що згідно уряд рекомендував керівникам підприємств перенести робочий день з п'ятниці 3 травня, на суботу 18 травня, і з п'ятниці 10 травня, на суботу 1 червня.

На питання про вихід на роботу в суботу травневих відпускників Минсоцполитики відповіло ще у своєму торішньому листі. Отже, працедавцем прийнято рішення про перенесення робочих днів, яке міняє графік роботи підприємства, установи, організації і норму тривалості робочого часу в місяцях, в яких введено перенесення робочих днів. Проте це рішення не викликає зменшення тривалості робочого часу впродовж рокуфонду заробітної плати, обсягів виробництва, надходжень бюджетних коштів і тому подібне

Усі дії за поданням відпусток, виходу на роботу повинні здійснюватися по зміненому у зв'язку з перенесенням робочих днів графіку роботи підприємства.

У вказаному листі Міністерство привело такий приклад: якщо на підприємстві, в установі, організації наказом працедавця день 9 березня 2012 року був встановлений вихідним, а день 3 березня - робітником, то працівники, які знаходилися у встановлений наказом вихідний день у відпустках, повинні працювати згідно встановленого графіку робочого часу, тобто день 3 березня 2012 року для них має бути робітникам. При цьому тривалість встановленого робочого дня в суботу повинна дорівнювати тривалості робочого дня, за який проводиться відробіток.

Якщо працівник відсутній на роботі у встановлений робочий день без поважної причини, то це може кваліфікуватися як прогул. Відсутність працівника на роботі в робітники дні по поважної причини повинно підтверджуватися відповідним документом (листок непрацездатності, наказ про надання відпустки і тому подібне).

Джерело: Моє право

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини