Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Визначений порядок казначейського обслуговування засобів Фонду держсоцстрахування на випадок безробіття

7 травня 2013, 12:44
128
0
Автор:
Реклама

Кабмін постановою від 22.04.2013 р. № 303 затвердив Порядок казначейського обслуговування операцій, пов'язаних з використанням засобів Фонду загальнообов'язкового держсоцстрахування на випадок безробіття. Документом визначений механізм казначейського обслуговування засобів Фонду, взаємодії між органами Казначейства і Державною службою зайнятості, її територіальними органами, підприємствами, установами і організаціями, які належать до сфери управління Cлужбы.

Держслужба зайнятості подає Казначейству платіжні доручення для перерахування коштів з рахунку, відкритого для обслуговування засобів Фонду, на рахунки Служби, регіональних органів і інституту підготовки кадрів. На наступний операційний день після їх зарахування органи Казначейства надають Cлужбе, регіональним органам і інституту підготовки кадрів виписки з відповідних рахунків, на яких проставляється штамп органу Казначейства. При цьому для здійснення витрат Служба, її територіальні органи, інститут і центри подають органам Казначейства платіжні доручення в паперовій і електронній формі у кількості екземплярів, необхідному для усіх учасників безготівкових розрахунків, і реєстр платіжних доручень (згідно з додатком 1 до документу).

У першочерговому порядку здійснюються платежі по видах матеріального забезпечення, певним ч. 1 ст. 7 Закону "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття", на оплату праці, нарахування на заробітну плату, оплату комунальних послуг і енергоносіїв, комісійна винагорода банкам за здійснення виплат матеріального забезпечення і по оплаті праці.

Служба, її територіальні органи, інститут і центри забезпечують правильність оформлення і заповнення реквізитів платіжних доручень, заявок на видачу готівки і грошових чеків, цільове призначення і використання засобів Фонду.

У разі застосування системи безготівкової виплати заробітної плати засобу перераховуються на вкладні рахунки відповідно до платіжних доручень.

Засоби, помилково зараховані на рахунки Служби, її територіальних органів, інституту і центрів, повертаються ними в терміни, встановлені Національним банком. Повернення засобів здійснюється органами Казначейства на підставі платіжних доручень Служби, її територіальних органів, інституту і центрів, у призначенні яких обов'язково вказуються номер і дата документу, згідно з яким зараховані такі засоби.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини