Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

За порушення термінів видачі ліцензій чиновники будуть строго покарані

25 квітня 2013, 16:43
148
0
Реклама

Кабінет Міністрів на вчорашньому засіданні схвалив проект Закону "Про внесення змін до статей 166-12 Кодексу України про адміністративні правопорушення відносно посилення відповідальності за порушення законодавства про ліцензування певних видів господарської діяльності".

Документом пропонується розширити відповідальність за порушення ліцензійного законодавства і встановити адмінвідповідальність за порушення термінів для ухвалення рішення про видачу або про відмову у видачі ліцензії або її копії, переоформлення ліцензії.

"Служба розробила законопроект, яким вводиться адмінвідповідальність для чиновників, що затягують ухвалення рішення. Він був підтриманий урядом. За порушення термінів ухвалення рішення про видачу або відмову про видачу ліцензії чиновник буде покараний. І на 40 % збільшені розміри штрафів за порушення ліцензійних процедур"- коментує голова Держпідприємництва Михайло Бродський.

Так, Держпідприємництво запропонувало встановити штрафи за порушення посадовцями органів ліцензування усіх ліцензійних процедур і за видачу органом ліцензування ліцензії за відсутності рішення органу ліцензування про її видачу - від 850 грн. до 1190 грн., замість діючих від 510 грн. до 850 грн. А за повторне порушення впродовж року Служба запропонувала штрафувати посадовців органів ліцензування від 1190 грн. до 1700 грн.

Такі заходи є необхідними, оскільки сьогоднішня ситуація призводить до безвідповідального відношення посадовців органів ліцензування відносно ухвалення відповідних рішень у встановлений законом термін і безпідставно створює перешкоди для здійснення суб'єктами господарювання діяльності, яка вимагає отримання ліцензії. Ухвалення законопроекту дозволить посилити відповідальність посадовців і поліпшить бізнес-клімат, запевняють розробники.

За інформацією Держпідприємництва.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини