Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутати замислилися про ліквідацію монополії на ринку оцінки

23 квітня 2013, 10:30
675
9
Реклама

Комітет з питань економічної політики рекомендує парламенту прийняти за основу законопроект № 2377 про внесення змін до деяких законів України відносно ліквідації монополії на ринку оцінки майна.

Законопроектом пропонується внести зміни, які спрямовані на усунення існуючих пропусків в законодавстві про оцінку майна і гарантуватимуть учасникам процедури оцінки майна захист від недобросовісної економічної конкуренції, усунуть корупційні правопорушення, вважають в Комітеті.

Ініціатор таких змін нардеп Н. Катеринчук пропонує в пункті 5 частин першої статті 5 Закону "Про Фонд державного майна України" виключити абзац сімнадцятий, яким ФДМУ надаються повноваження стверджувати спільно з центральним органом державної податкової служби і іншими виконавчими органами порядок взаємодії під час застосування оцінки для цілей оподаткування по окремих видах майна і майнових прав.

Крім того, планується виключити пункт 4 розділи II "Завершальні положення" Закону "Про внесення змін до деяких законів України з питань приватизації по реалізації положень Державної програми приватизації на 2012 - 2014 роки". Цим пунктом встановлюється, що оцінка об'єктів приватизації, а також оцінка іншого майна, майнових прав, у тому числі нормативна грошова оцінка, здійснюється відповідно до законодавства з питань оцінної діяльності, а у випадках оцінки майна, майнових прав для цілей оподаткування і нарахування і сплати інших обов'язкових платежів, які стягуються відповідно до законодавства (у тому числі угод, що підлягають нотаріальному посвідченню і державній реєстрації) (далі - оцінка для цілей оподаткування), здійснюється відповідно до законодавства з питань оцінної діяльності з урахуванням пункту 5 статей 5 Закону України про Фонд державного майна України суб'єктами оцінної діяльності - суб'єктами господарювання приватної форми власності, винятковим видом діяльності яких є оцінка для цілей оподаткування.

В той же час, монополізація ринку оцінки триває, оцінювачі стурбовані, детальніше читайте: Постанова № 231. Що буде з ринком оцінки?

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини