Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Акт про порушення правил користування електроенергією має бути складений на споживача

10 квітня 2013, 17:41
6411
3
Автор:
Реклама

НКРЕ в листі від 05.03.2013 р. № 1649/26/47-13 нагадує, що відповідно до положень п. 48 Правив користування електричною енергією для населення (далі - Правила) споживач несе відповідальність згідно із законодавством, зокрема, за розкрадання електроенергії у разі самовільного підключення до електромереж і споживання електроенергії без приладів обліку.

При цьому порядок складання актів про порушення Правил передбачений п. 53 самих Правил і Методикою визначення об'єму і вартості електричної енергії, не врахованої в результаті порушення споживачами правил користування електричною енергією.

Вказана Методика застосовується за умови виявлення місця підключення до відповідних мереж, що вказується в акті про порушення і позначається на схемі (п. 3.1 Методик).

Таким чином, НКРЕ робить висновок, що акт про порушення Правил фіксує саме факт виявлення представником енергопостачальника порушення Правил, зокрема, відносно самовільного підключення електроустановок певного споживача до електромереж, і має бути складений на споживача, який зробив порушення Правив.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини