Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

З 15 квітня громадяни почнуть отримувати повідомлення про суму податку на нерухомість

10 квітня 2013, 16:45
747
7
Автор:
Реклама

Власники нерухомого майна, підмета оподаткуванню, з наступного понеділка, тобто з 15 квітня, почнуть отримувати повідомлення про суму нарахованого податку і платіжні реквізити. Сплатити нарахований податок треба буде в течію 2-х місяців з моменту отримання повідомлення. Для цього громадяни можуть скористатися послугами банківських установ або поштових відділень, жителі сільської місцевості можуть сплачувати податок через каси сільських рад.

Фахівці Миндоходов нагадують власникам декількох об'єктів нерухомості, вони можуть звернутися до податкової інспекції для визначення житла, за яке сплачуватиметься податок. Інакше пільга застосовуватиметься до того об'єкту, в якому зареєстрований платник податків.

Крім того, якщо платник не згоден з нарахованими в повідомленні сумами, він повинен також звернутися в податкову для звіряння даних, але не пізніше, ніж через 2 місяці після отримання повідомлення.


У разі потреби малозабезпечені громадяни можуть платити податок частями. Для нарахування розстрочки їм треба звернутися в податкові органи.

Податок на нерухомість сплачується авансовим внеском на увесь рік. Проте, відмічають фахівці Міністерства, платники, які впродовж року, продали своє майно, мають право на повернення надмірно сплачених засобів. Їм треба подати відповідну заяву, в якій вказати спосіб перерахування коштів : поточний банківський рахунок, на погашення грошового зобов'язання по інших платежах або повернення готівкою по чеку. Впродовж 5 робочих днів Миндоходов готує відповідний висновок про повернення засобів і направляє його в Держказначейство, яке і здійснює перерахування коштів.

Також читайте про те, як сплачувати податок на нерухомість і хто допоможе його уникнутиnbsp;з якого часу треба платити такий податок, про планах Мінфіну стягувати податок на нерухомість із загальної площі, про те, як зменшити базу оподаткування об'єкту житлової нерухомості, і про яких ще пільгах для фізосіб по сплаті податку на нерухомість замислилися члени комітету ВР під час обговорення цього документу.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини