Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Затверджена форма підписного листа про проведення всеукраїнського референдуму за народною ініціативою

25 лютого 2013, 13:58
265
0
Автор:
Реклама

ЦВК постановою від 07.02.2013 р. № 25 затвердила форму підписного листа підписів громадян України під вимогою відносно проведення всеукраїнського референдуму за народною ініціативою.

Встановлено, що підписний лист виготовляється на одному листі формату А-3 з двох сторін друкарським способом, шляхом фотокопіювання або іншим чином.

Громадянин України, який підтримує вимогу про проведення всеукраїнського референдуму власноручно повинен вказати у відповідних графах підписного листа, зокрема, своє громадянство, місце проживання і адресу житла, назву, серію і номер документу, що засвідчує особу і підтверджує громадянство.

Встановлено, що документом, що засвідчує особу і громадянство України учасника всеукраїнського референдуму, являється:

1) паспорт громадянина України;

2) тимчасове посвідчення громадянина;

3) картка (довідка) установи карно-старанної системи, яка повинна містити : прізвище, ім'я, по батькові, рік народження, громадянство, фотографію особи, підпис керівника і друк установи (для осіб, що знаходяться в установах карно-старанної системи);

4) паспорт громадянина України для виїзду за кордон;

5) дипломатичний паспорт;

6) службовий паспорт;

7) посвідчення члена екіпажа.

За відсутності паспорта або іншого документу, що засвідчує особу, громадянин не може ставити свій підпис на підписному листі. У разі виявлення такого підпису він вважається недійсним і не враховується.

У випадку якщо із-за фізичних недоліків громадянин не має можливості внести відомості в підписний лист власноручнона його прохання це може зробити член ініціативної групищо збирає підписи, про що у такого підпису робиться відмітка такого члена ініціативної групи.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини