Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Голубники біля житлових будинків зобов'язані розміщувати відповідно до будівельних норм

25 лютого 2013, 12:07
6335
0
Автор:
Реклама

Минагрополитики наказом від 13.12.2012 р. № 769 затвердило Ветеринарно-санітарні вимоги до змісту голубів. Вимоги є обов'язковими для юр- і фізосіб, що містять голубів, лікарів ветеринарної медицини, у тому числі держінспекторів ветеринарної медицини і уповноважених лікарів ветеринарної медицини, які здійснюють функції державного ветеринарно-санітарного контролю і нагляду в межах їх повноважень.

Зокрема, встановлено, що приміщення для утримання голубів можна влаштовувати в наявних будівлях або будувати окремі будівлі на рівних і сухих майданчиках з твердим покриттям, пристосованим для механічного очищення від посліду і стійким до корозійної дії дезинфектантов. Відстань до найближчих будівель визначається власником земельної ділянки, на якому розташований голубник, а у разі розміщення у житлових будинків - відповідно до діючих будівельних норм.

Блакитний незалежно від їх породи повинні містити тільки в приміщеннях, призначених для тривалого утримання птахів. Бажано будувати трисекційні голубники з окремим приміщенням для карантинирования новоприбулих голубів. У племінний сезон в двох секціях розміщують батьківське поголів'я, а в третій - відсаджений молодняк 30 - 45-дневного віку. У решту пори року голуби і голубки містяться окремо в двох різних секціях, а одна секція залишається порожньою.

Визначено, що санацію і дезинфекцію голубники проводять відповідно до вимог Інструкції по проведенню санітарної обробки - дезинфекції, дезинсекції і дератизації об'єктів птахівництва.

До роботи з хворими голубами або голубамивідносно яких існує підозра в їх захворюванні, не допускаються:

- особи, що перенесли важкі захворювання, що хворіють на хронічні хвороби органів дихання або імунної системи;

- особи з ознаками будь-яких хвороб або погіршення здоров'я;

- особи, старше 65 або молодше 18 років;

- вагітні жінки.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини