Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Батьки учнів не зобов'язані робити "добродійні внески"

25 січня 2013, 14:47
256
5
Реклама

Днями в ЗМІ поширилася інформація про незаконні вимоги про обов'язкове внесення батьками учнів засобів на потреби учбового закладу під виглядом добродійних внесків в місті Нововолынск Волинській області. У зв'язку з цим Міністерство освіти ще раз роз'яснило соответствущие норми законодавства.

Так, наказом від 02.06.2004 № 440 затверджено Зразкове положення про батьківські комітети, які можуть створювати добродійні фонди відповідно до чинного законодавства, у тому числі контролювати вступ і розподіл грошей, брати участь у вирішенні інших питань, передбачених статутом цих фондів.

З метою попередження зловживань службовим станом керівникам учбових закладів листом від 09.04.2012 № 1/9-272 доручено заборонити незаконний збір засобів і матеріальних цінностей працівниками учбових закладів, а також рекомендувати батьківським комітетам (радам) розглянути питання відносно створення добродійних фондів відповідно до законодавства, в статутах цих фондів визначити чіткий порядок вступу і використання засобів.

Прийом добродійних внесків від фізичних і юридичних осіб здійснюється виключно на добровільній основі відповідно до постанови Кабміну від 4.08.2000 № 1222 (зі змінами) з обов'язковим оформленням відповідної документації і віддзеркаленням у бухгалтерському обліку.

Негативні факти, виявлені в ході прокурорської перевірки в Нововолынске, будуть обговорені на розширеному засіданні колегії управління освіти і науки Волинської облдержадміністрації 29 січня 2013 року.

За інформацією прес-служби МОНмолодежиспорта.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини