Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

"Кнопкодавство" хочуть підтверджувати фото- чи відеоматеріалами

22 січня 2013, 15:04
133
1
Автор:
Реклама

Порушення порядку голосування на засіданнях ВР усе ніяк не дає спокою народним депутатам, які продовжують ініціювати зміни в Регламент парламенту, які б допомогли запобігти подібній поведінці окремі народних обранців. Так, цього разу з пропозицією виступила Тетяна Слюз, оскільки вона вважає, що актуальність цього питання підтверджена в рішенні ЕСПЧ у справі "Вовків проти України", де говориться про порушення процедури особистого голосування нардепами (детальніше читайте в матеріалі: ЕСПЧ вирішив, що "кнопкодави" незаконно звільнили суддю ВСУ).

Проектом № 2060 встановлюється, що фото- і відеоматеріализроблені народними депутатами або представниками ЗМІ під час голосування в сесійному залі, можуть бути використані як докази порушення порядку особистого голосування на пленарних засіданнях Верховної Ради.

Також пропонується відмітити, що в залі засідань ВР може бути не більше 450 робочих місць для голосування народних депутатів, у тому числі 3 робітників місця в президії ВР. У разі обрання менше 450 депутатів, робочі місця не обраних нардепів розміщуються в перших рядах центральних секторів залу засідань парламенту. Електронна система для голосування на таких робочих місцях блокується і пломбується.

Також читайте: "Кнопкодавів" хочуть саджати за грати на 8 років.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини