Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Податкова розповіла, як налогооблагается використання води суб'єктами господарювання

2 січня 2013, 16:48
213
0
Автор:
Реклама

У узагальнювальній податковій консультації, затвердженій наказом ДПС від 21.12.2012 р. № 1180роз'яснені особливості оподаткування використання води юрособами, фізособами-підприємцями і платниками єдиного податку для задоволення виключно власних питних і санітарно-гігієнічних потреб.

Зокрема, документом роз'яснюється, що у разі використання водокористувачами об'ємів води як для задоволення виключно власних питних і санітарно-гігієнічних потреб, так і для задоволення будь-яких інших потреб, - вони платять збір за спеціальне використання води на загальних підставах за увесь об'єм фактично використаної води з урахуванням об'єму втрат води в їх системах водопостачання.

У разі використання води суб'єктом господарювання - орендодавцем приміщення, що має дозвіл на спеціальне водокористування (договір на постачання води з водокористувачем - постачальником води), для задоволення виключно власних питних і санітарно-гігієнічних потреб, а орендарем, що не має окремого дозволу на спеціальне водокористування (договір на постачання води з водокористувачем - постачальником води), - у тому числі на інші, ніж власні питні і санітарно-гігієнічні потреби, - платником збору є водокористувач - орендодавець приміщення за увесь фактичний об'єм використаної води (у тому числі за фактичний об'єм води, використаної орендарем).

Окрім цього, відмічено, що починаючи з 1 липня 2012 року водокористувачі, визначені п. 323.2 ст. 323 Податкові кодекси, а саме: юрособи, фізособи - підприємці і платники єдиного податку, що використовують воду для задоволення виключно власних питних і санітарно-гігієнічних потреб не є платниками вищезгаданого збору, а отже можуть не подавати податкову звітність відносно збору, починаючи з III кварталу 2012 р.

Читайте також:

Роз'яснені деякі питання стягування екологічного податку

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини