Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Для відкриття окремого підрозділу фінустанови за кордоном потрібне узгодження НКЦБФР

29 грудня 2012, 09:50
230
0
Автор:
Реклама

НКЦБФР рішенням від 06.11.2012 р. № 1583 затвердила Порядок надання узгодження на створення професійним учасником фондового ринку відокремленого підрозділу за межами України.

Документ розроблений з метою визначення порядку і умов надання НКЦБФР узгодження на створення профучастником фондового ринку відокремленого підрозділу за межами України, а також особливості припинення діяльності таким підрозділом за межами України.

Згідно з Порядком, ліцензіат має право створити відокремлений підрозділ за межами України за умови отримання узгодження НКЦБФР відповідно до Порядку.

НКЦБФР надає ліцензіату узгодження на створення відокремленого підрозділу за межами України за наявності умоввизначених п. 1 разд. II Порядку. До таких умов відносять:

1. Термін господарської діяльності ліцензіата за видами профдеятельности повинен представляти не менше ніж три роки.

2. Ліцензіат не є об'єктом застосування заходів дії і фінансових санкцій (штрафів) за порушення валютного законодавства України впродовж останніх двох років.

3. Держава місцезнаходження відокремленого підрозділу ліцензіата належить до держав, які приєдналися до міжнародних угод з питань запобігання і протидії легалізації прибутків, отриманих злочинним шляхом, або фінансування тероризму і так далі відносно відповідності основним міжнародним стандартам в цій сфері.

4. Ліцензіатом (окрім банку) впродовж останнього звітного року і кварталу не порушувалися вимоги відносно показників власного капіталу, показників ліквідності і інших показників, які обмежують риски, пов'язані із здійсненням окремих видів профдеятельности.

5. Ліцензіат здійснює беззбиткову діяльність впродовж останнього звітного року і кварталу, що передують його зверненню.

6. Наявність програмного забезпечення, потрібного для функціонування відокремленого підрозділу за межами України, здійснення ним відповідних видів профдеятельности.

7. Наявність не менше двох фахівців відповідної кваліфікації для здійснення відокремленим підрозділом видів профдеятельности за межами України, а саме: не менше одного (у тому числі керівника відокремленого підрозділу) фахівця, який сертифікований у встановленому Комісією порядку для здійснення професійної діяльності на фондовому ринку, і не менше одного працівника з питань фінансового моніторингу.

Ліцензіат для отримання узгодження на створення відокремленого підрозділу за межами України надає до загального відділу НКЦБФР або посилає поштою (рекомендованим листом) заяву про отримання узгодження на створення профучастниками фондового ринку відокремлених підрозділів за межами України і документи, відмічені в п. 3 разд. III Порядку.

НКЦБФР приймає рішення про надання узгодження ліцензіату на створення відокремленого підрозділу за межами України не пізніше, ніж у місячний термін з дня представлення усіх необхідних документів або відмова в такому узгодженні.

Структурний підрозділ НКЦБФР, який здійснює розгляд заяви і документів для надання узгодження, повідомляє ліцензіат про прийняте рішення, посилаючи відповідного листа, з наданням копії цього рішення і обгрунтуванням причин у разі відмови в наданні узгодження на створення.

Узгодження є дійсним впродовж 6 місяців з дня його надання.

Рішення набуває чинності з дня його офіційної публікації.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини