Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нардеп хоче підвищити мінімальні і знизити максимальні пенсії за віком

28 листопада 2012, 09:45
127
4
Автор:
Реклама

Учора Б. Губский подав проект № 11455 відносно внесення змін до Закон про пенсійне забезпечення. Нардеп пропонує встановити мінімальний розмір пенсії за віком в розмірі 150 неоподатковуваних мінімумів прибутків громадян. Тоді як, згідно з діючою нормою, така пенсія встановлюється у розмірі мінімального споживчого бюджету, а під час кризи вона має бути не нижче за рису малозабезпеченості.

Також, пан Губский хоче понизити максимальний розмір пенсії, який не перевищував би 2-ха для працівників, зайнятих на роботах, передбачених п. а ст. 13 і ст. 14 Закону про пенсійне забезпечення (працівники, зайняті повний робочий день на підземних роботах, на роботах з особливо шкідливими і особливо важкими умовами праці, на підземних і відкритих гірських роботах, і в металургії) - 3-х мінімальних пенсій за віком.

Поки діє норма відносно 3 і 4 мінімальних пенсій за віком відповідно.

Ухвалення цього Закону не вимагає додаткових фінансових витрат на його реалізацію, оскільки збільшення розміру мінімальної пенсії відбуватиметься за рахунок зменшення розмірів максимальних пенсій. Таким чином, станеться лише перерозподіл вже наявних на рахунках Пенсійного фонду засобів- стверджує автор проекту.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини