Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Термін розрахунку по операціях експорту і імпорту товарів знову не повинен перевищувати 90 днів

19 листопада 2012, 17:55
490
0
Автор:
Реклама

Постановою НБУ від 16.11.2012 р. № 475 змінені терміни розрахунків по операціях по експорту і імпорту товарів і введений обов'язковий продаж надходжень в інвалюті. Встановлена вимога обов'язкового продажу на міжбанківському валютному ринку України надходжень в інвалюті у вигляді валютної виручки резидентів від продажу товарів по зовнішньоекономічних договорах.Розмір надходжень в інвалюті, що підлягають обов'язковому продажу на міжбанківському валютному ринку України, встановлюється окремим розпорядливим документом Нацбанку.

Вимога обов'язкового продажу поширюється на надходження у інвалюті 1-ої групи Класифікатора іноземних валют і банківських металів і у російських рублях.

Суб'єкт міжбанківського валютного ринку України зобов'язаний здійснити обов'язковий продаж надходжень в інвалюті у встановленому НБУ розмірі:

- без доручення клієнта;

- не пізніше чим на наступний робочий день після дня зарахування таких надходжень на розподільний рахунок.

Документом також встановлено, що розрахунки по операціях експорту і імпорту товарів, передбачені в ст.1 і 2 Закону "Про порядок здійснення розрахунків в іноземній валюті", повинні здійснюватися в строк, що не перевищує 90 календарних днів.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини