Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нацбанк розповів, як правильно заповнювати реквізит "Призначення платежу"

12 листопада 2012, 17:37
909
0
Автор:
Реклама

Нацбанк листом від 08.11.2012 р. № 25-111/2436 роз'яснив питання заповнення реквізиту "Призначення платежу" при сплаті платежів до бюджету.

У листі відзначається, що порядок заповнення платником реквізиту "Призначення платежу" розрахункового документу викладений в додатку 8 до Інструкції про безготівкові розрахунки в Україні в національній валюті (далі - Інструкція).

Зокрема, документом передбачено, що в розрахункових документах на сплату (стягнення) платежів до бюджету цей реквізит заповнюється з урахуванням вимог нормативно-правових актів з питань заповнення розрахункових документів у разі сплати (стягнення) платежів до бюджету або повернення платежів з бюджету.

На сьогодні таким нормативно-правовим актом є Порядок заповнення документів на переклад у разі сплати (стягнення) платежів до бюджету, здійснення бюджетного відшкодування ПДВ, повернення засобів, помилково або надмірно зарахованих до бюджету, і заповнення реквізиту розрахункового документу "Призначення платежу" при сплаті платежу до бюджету повинне здійснюватися з урахуванням його вимог.

В той же час в листі відзначається, що відповідно до п. 2 гл. 2 р. 1 Інструкції про міжбанківський переказ коштів в Україні в національній валюті банки здійснюють міжбанківський переклад по міжбанківських електронних розрахункових документах, які формуються ними, зокрема, на підставі паперових розрахункових документів клієнтів.

Форми міжбанківських розрахункових документів, їх реквізити і порядок їх оформлення повинні відповідати вимогам до розрахункових документів, які визначені нормативно-правовим актом Національного банку про безготівкові розрахунки в Україні в національній валюті.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини