Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Митниця стежитиме за переміщуваними товарами за допомогою GPS - GSM навігації

12 листопада 2012, 14:57
268
0
Автор:
Реклама

Розроблений проект наказу Мінфіну про затвердження Порядку використання електронних замків з функцією інформаційно-телекомунікаційної GPS - GSM навігації (далі - ЭЗ).

Згідно з проектом ЭЗ - цей багатократний інформаційно-телекомунікаційний засіб, вживаний для забезпечення ідентифікації товарів при здійсненні їх переміщення по території України відповідно до положень ст. 326 Митного кодексу і є складовою частиною Системи захисту транзитних переміщень. Рішення про застосування ЭЗ приймається керівником митного органу відправлення або уповноваженим ним особою на підставі результатів застосування системи управління рисками.Відповідальність за організацію зберігання ЭЗ покладається на керівника митниці.

ЭЗ обладнаний електронним блоком за допомогою якого інформація про переміщення товару і закритті / відкритті замку передається по протоколах GPS - GSM зв'язку через оператора мобільного зв'язку і Інтернет (з використанням виділеного каналу передачі даних) у відділ "Моніторинговий центр" Департаменту боротьби з контрабандою і митними правопорушеннями Держмитслужби (далі - МЦ). Отримання такої інформації дозволить митним органам забезпечувати ефективний захист транзитних переміщень товарів.

Такий замок накладається на транспортний засіб або частину транспортного засобу, контейнер (цистерну, інші пристосування), в якому безпосередньо переміщаються товари. Посадовець митного органу відправлення після завершення процедур, пов'язаних зі встановленням ЭЗ, заповнює Акт прийому-передачі ЭЗ, підписує його і ставить особистий номерний друк. Потім невідкладно вносить інформацію про серійний номер встановленого ЭЗ в програмно-інформаційний комплекс "Контроль за доставкою товарів. Транзит товарів" Єдиної автоматизованої інформаційної системи митних органів України (далі - ЕАИС).

Якщо МЦ отримає повідомлення про відкриття замку або про зникнення сигналу від нього під час дотримання т/із з накладеним ЭЗ митною територією України, то відповідальна посадова особа МЦ негайно інформує про це митницюу зоні діяльності якої зафіксовано відкриття замку або зникнення сигналу, і митницю відправлення.

Посадовець митниці призначення для підтвердження факту доставки товарів знімає замок з вантажного відсіку транспортного засобу, звіряє його номер з номером, внесеним в ЕАИС. При цьому в систему в обов'язковому порядку вноситься інформація про зняття ЭЗ.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини